iMac

Sve u jednom, jedan za sve. Sve što možeš zamisliti, na iMacu možeš napraviti. Predivno dizajniran i nevjerojatno intuitivan, pun je moćnih alata koji ti omogućuju da svaku svoju ideju provedeš u djelo. Sada je tu i novi, 27-inčni model koji stvari podiže na potpuno novu razinu. Brži procesori i grafika, proširena memorija i pohrana, poboljšane audio i video performanse — sve je to stalo iza nikad čudesnijeg zaslona Retina 5K. Ovo je stolno računalo koje može baš sve, i to bolje i brže no ikad.

Zaslon Retina

Gledaš i ne vjeruješ. Sve izgleda bolje na zaslonu Retina s milijardu boja i svjetlinom od 500 nita. Fotke i grafika iskaču s ekrana. Tekst je superizoštren. Po prvi put 27-inčni iMac opremljen je i tehnologijom True Tone za ugodnije gledanje pri svakom osvjetljenju, a dostupan je i u izvedbi s nanoteksturiranim staklom koje smanjuje odsjaj na minimum.

Nanoteksturirano staklo

Odsjaj na minimum. Detalji na maksimum. Po prvi puta predstavljeno uz Pro Display XDR, nanoteksturirano staklo, dostupno kao opcija za 27?inčni iMac, omogućuje nikad bolji rad pod sunčevim, izravnim ili promjenjivim svjetlom. Za razliku od tipičnih mat premaza zaslona, nanotekstura se zapravo ugrađuje u staklo na razini milijun puta manjoj od milimetra. Rezultat je manji odsjaj a bolji kontrast, za kvalitetu slike koja oduzima dah.

Procesor i memorija

Vežite se, polijećemo. iMac je sinonim za moćne procesore. Intel Core i7 s do 6 jezgri u 21,5-inčnom iMacu daje ti snagu koju trebaš za rad u Photoshopu, uređivanje videozapisa ili stvaranje glazbe, a Intel Core i9 s do 10 jezgri u 27-inčnoj izvedbi s lakoćom se nosi i s najtežim zadacima poput montaže složenih audiozapisa ili testiranja koda.

Grafika

Prizor koji oduzima dah. Grafika na iMacu čini svaki prizor nezaboravnim. 21,5-inčni model ima grafički procesor AMD Radeon Pro serije 500X, a moguća je i konfiguracija s procesorom AMD Radeon Pro Vega 20 GPU za nevjerojatno lako obavljanje zadataka poput 3D renderiranja ili obrade složenih videoefekata. 27-inčni model ima grafički procesor AMD Radeon Pro serije 5000 s do 16 GB GDDR6 memorije za još intenzivnije grafičke zadatke kao što su uređivanje UHD videozapisa ili izgradnja živopisnih okruženja za igre.

Pohrana

Više prostora. Više brzine. Svaki iMac sada ima munjevito brzu 100% flash SSD pohranu visokog kapaciteta, a 27?inčni model može se konfigurirati do nevjerojatnih 8 TB SSD pohrane13 s do 3,4 GB/s sekvencijalne brzine čitanja i pisanja,14 za vrtoglavo brz pristup kolekcijama fotografija i videozapisa, ogromnim datotekama i profi aplikacijama.

Kamera, zvučnici i mikrofoni

Mikrofoni? Kamera? Akcija! Kristalno čisti videopozivi i snimke, filmovi i glazba u koje možeš uroniti — nema tog sadržaja ili poziva pri kojem te iMac neće oduševiti. 27-inčni iMac sada dolazi s FaceTime HD kamerom od 1080p i tri mikrofona studijske kvalitete. A čip T2 u kombinaciji sa zvučnicima omogućuje varijabilni EQ i bolji odziv basa za bogat, jasan Hi-Fi zvuk.

Povezivanje

Pun priključaka. I mogućnosti. Svaki iMac ima dva superbrza priključka Thunderbolt 3 (USB?C) i četiri priključka USB-A pa na raspolaganju imaš mali milijun vrhunskih opcija za povezivanje vanjskih diskova, kamera, zaslona i svega što poželiš. Svi modeli iMaca imaju Ethernet priključak od 1 Gb, a sada 27-inčni iMac možeš konfigurirati i na Ethernet od 10 Gb i dobiti 10 puta veću brzinu protoka od prethodne generacije. Ultrabrzi Wi?Fi i Bluetooth standardna su oprema na svakom iMacu, a 27-inčni model ima i Bluetooth 5.0 pa se povezivanje s omiljenim sadržajem i bežičnim uređajima događa automatski.

Appleova dodatna oprema

Punjiva. Nevjerojatna. Magic Mouse 2 i Magic Keyboard savršeno idu uz iMac i isporučuju se zajedno s njim. A ako ti trebaju dodatne funkcionalnosti, Magic Keyboard s numeričkom tipkovnicom i Magic Trackpad 2 nude neke vrlo zanimljive mogućnosti.

OPCIJE
Veličina zaslona
  • 21.5-inch
  • 27-inch