Korištenje iPada oduvijek je bilo nevjerojatno jednostavno, ali jedinstveno iskustvo. A sada, zahvaljujući 12,9-inčnom Retina zaslonu, gotovo dvostruko većoj procesorskoj snazi od iPada Air 2 i pročišćenoj Multi-Touch tehnologiji, iPad Pro tom iskustvu daje novu dimenziju. On nije samo veći. To je iPad s kojim ćeš dosegnuti posve nove razine kreativnosti i produktivnosti.

Retina zaslon. Platno stvoreno za velike ideje.
iPad Pro ima Retina zaslon od 5,6 milijuna piksela, najveće rezolucije od svih iOS uređaja. Taj 12,9-inčni ekran sve što na njemu radiš — od uređivanja videozapisa od 4K pa do izrade prezentacija ili vođenja poslovanja — čini jednostavnijim, bržim i zanimljivijim. A Multi-Touch podsustav je redizajniran, što ti otvara posve nove mogućnosti interakcije s iPadom.

Čip A9X. Naš najmoćniji čip u našem najnaprednijem uređaju.
iPad Pro pokreće novi A9X, naš čip treće generacije sa 64-bitnom arhitekturom u klasi stolnih računala. Zato su performanse njegova procesora poboljšane 1,8 puta, a grafika je dvostruko brža nego kod iPada Air 2. Stoga se i najzahtjevnije aplikacije izvode bez po muke.

iOS 9. Svakim dodirom sve bolji.
iOS 9 najintuitivniji je, najnapredniji i najsigurniji mobilni operativni sustav na svijetu. Uz nove mogućnosti koje u potpunosti iskorištavaju napredne performanse iPada Pro, on će ti pomoći povećati produktivnost i kreativnost. Multitasking omogućuje istodobno glatko izvođenje dviju aplikacija. A poboljšane značajke cijelog sustava, uključujući Siri i Spotlight pretraživanje, iPad čine još korisnijim. Ako ti se čini da su iOS 9 i iPad Pro kao stvoreni jedno za drugo, u pravu si.

Aplikacije za iPad. Nikad veći iPad. Za nikad moćnije aplikacije.
iPad Pro sadrži cijelu lepezu ugrađenih aplikacija koje pojednostavljuju obavljanje važnih svakodnevnih zadataka. A u App Storeu ćeš pronaći nevjerojatne aplikacije osmišljene baš za iPad, s kojima doslovno možeš gotovo sve što poželiš.

Dizajn. Velik u svakom detalju. Osim jednog.
Čak i sa tako velikim zaslonom, iPad Pro iznenađujuće je tanak i lagan — debljine je samo 6,9 mm i teži tek 713 grama. No zahvaljujući unibody kućištu, stabilan je i čvrst. Kada se uzme u obzir sve za što je sposoban, doista je iznenađujuće kako malen djeluje u ruci.

Četiri zvučnika. Užitak slušanja na svakom uglu.
Uz četiri nova hi fi zvučnika ugrađena izravno u unibody kućište, iPad Pro stvara glazbeni doživljaj ravan onom vizualnom s njegova velikog zaslona. Novi dizajn omogućuje bogatiju zvučnu sliku s tri puta boljim zvukom nego kod iPada Air. Ali to nije sve. iPad Pro automatski prilagođava smjer visokih frekvencija prema načinu na koji ga držiš. Stoga nije važno igraš li igricu ili gledaš film — zvuk s iPada Pro je bogatiji nego ikad.

Novi Smart Keyboard za iPad Pro. Jedino što nismo osmislili od nule je abeceda.
Smart Keyboard predstavlja kombinaciju nove tehnologije i novih materijala u jednoj sasvim jedinstvenoj tipkovnici.1 To je prijenosna tipkovnica pune veličine koja se na iPad Pro priključuje putem Smart Connectora, inovativnog novog sučelja koje omogućuje dvosmjernu razmjenu energije i podataka. Jednostavno pričvrsti Smart Keyboard i počni tipkati.

Apple Pencil za iPad Pro. Revolucionarno nova olovka.
Uz preciznost do posljednjeg piksela, Apple Pencil proširuje mogućnosti Multi-Touch tehnologije te otvara nove kreativne vidike.1 Osjetljiva je na nagib i pritisak te ti omogućuje cijelu lepezu umjetničkih poteza i efekata — od najtanje crte do suptilnog sjenčanja. Uz brojne nove mogućnosti koje dodaje iPadu Pro, olovka Apple Pencil potpuno prirodno leži u ruci i izrazito je responzivna.

Touch ID. Veća sigurnost. Nadohvat prsta.
iPad Pro koristi Touch ID tehnologiju koja otisak prsta pretvara u lozinku koju nikad nećeš zaboraviti. Svoj uređaj tako možeš otključati laganim dodirom, a osobne podatke držati na sigurnom, čak i ako iPad dijeliš s nekim drugim. Touch ID ti omogućuje i sigurnu kupnju u iTunesima i App Storeu.

iSight i FaceTime HD kamere. Dvije nevjerojatne kamere za hvatanje svakog trenutka.
Ljudi vole fotkati s iPadom. iSight kamera na iPadu Pro ima napredni senzor s kojim ćeš snimati prekrasne fotke i videozapise. Appleov procesor za obradu slikovnog signala daje odlične rezultate bez obzira na to snimaš li panoramsku snimku ili pak koristiš mod za uzastopno snimanje, odnosno snimanje pomoću tajmera. Možeš snimati i time-lapse video ili pak usporene HD videozapise od 720p. A uz veće tražilo vidjet ćeš više detalja nego dosad.

I prednja FaceTime HD kamera ima poboljšani senzor pa su zahvaljujući njemu i većem zaslonu videopozivi realističniji. Čak i pri slabom ili pozadinskom osvjetljenju, tvoje fotke i videozapisi izgledat će odlično.

Wi?Fi + 4G LTE. Brzo bežično povezivanje.
iPad Pro je opremljen brzim mobilnim Wi-Fi-jem pa s gotovo bilo kojeg mjesta možeš preuzimati filmove, pretraživati internet i dijeliti dokumente. Kad nisi u dosegu Wi?Fi mreže, superbrzi model Wi?Fi + Cellular podržava 4G LTE.2 A zahvaljujući Apple SIM kartici, uz kratkoročne mobilne podatkovne tarife za iPad Pro ostat ćeš u vezi i prilikom putovanja u inozemstvo.

Smart Coveri i silikonske maske. Savršeni suputnici tvog iPada Pro.
Smart Covere i silikonske maske stvorili smo baš za iPad Pro.1 Smart Cover je izrađen od izdržljivog poliuretana, u dvije boje: ugljen sivoj i bijeloj. Silikonska maska je zaštita za stražnju stranu iPada Pro. Osmišljena je tako da besprijekorno pristaje Smart Coveru, čime se dobiva potpuna zaštita prednje i stražnje strane uređaja.

OPCIJE
Kapacitet
  • 64GB
  • 256GB
  • 512GB
Boja
  • Silver
  • Gold
  • Space Gray