Novi MacBook vrhunac je naizgled nemoguće misije: sve ono najbolje od Maca odlučili smo smjestiti u nikad lakše i kompaktnije prijenosno računalo. Za to je bilo potrebno svaki element osmisliti od nule, učiniti ga tanjim i lakšim, ali istovremeno i boljim. Na kraju smo dobili puno više od novog prijenosnika, dobili smo budućnost prijenosnih računala.

Nikad više tipkovnice u nikad manje prostora
Čvrsto vjerujemo u to da je udobna, velika tipkovnica ključna za potpuni užitak korištenja prijenosnog računala. No, takvu je tipkovnicu trebalo nekako uklopiti u elegantnu, tanku figuru novog MacBooka. Zato smo odlučili u cijelosti promijeniti konstrukciju i način proizvodnje tipkovnice. Redizajnirali smo svaku tipku i mehanizam koji je podupire. Rezultat je tipkovnica koja nije samo tanja, već i udobnija, preciznija, responzivnija, jednostavno savršena za tipkanje.

Retina kakva još nije viđena
Čim otvoriš novi MacBook i ugledaš njegov prekrasni 12" inčni Retina zaslon sa staklom od ruba do ruba, sve ti postane jasno. Fotke živih i bogatih detalja kao da iskaču sa zaslona. Više od 3 milijuna piksela čini svako slovo na zaslonu savršeno čitkim. I što je najbolje, cijeli taj vizualni spektakl odvija se na najtanjoj te energetski najučinkovitijoj Retini koju smo ikada proizveli.

Force Touch. Trackpad je osjetno napredovao
Novi MacBook ima i novi trackpad. Novi Force Touch trackpad svakim je milimetrom svoje površine predan preciznom klikanju. Ispod površine, senzori detektiraju snagu pritiska omogućujući ti neke nove načine interakcije s Macom. Jačim pritiskom na trackpad aktiviraš Force klik kojim otvaraš nove funkcionalnosti, poput brzog pronalaženja definicije riječi ili pregleda dokumenta. Druga novost je haptička tehnologija — suptilna vibracija trackpada zahvaljujući kojoj sve ono što se događa na zaslonu možeš i osjetiti pod prstima. Te napredne mogućnosti savršeno dopunjavaju intuitivne Multi-Touch pokrete koje Mac korisnici obožavaju. Ukratko, preko Force Toucha ćete se ti i tvoj Mac još bolje razumjeti. Bez puno riječi.

Stvoren za život bez žica
Novi MacBook potpuno je opremljen za bežični svijet. Zahvaljujući Appleovom softveru koji maksimalno iskorištava najnovije Wi-Fi i Bluetooth tehnologije, gotovo sve ono što radiš na računalu sada možeš obaviti bez žice. Spajanje na internet, prijenos podataka, organiziranje fotografija, slušanje glazbe — da bi bio povezan više ne moraš biti vezan.

Punjač spojen na priključak još uvijek je najučinkovitiji način punjenja prijenosnog računala. Zato i novi MacBook dolazi s priključkom za napajanje, ali ne bilo kakvim. Novi USB-C najnapredniji je i najsvestraniji priključak ikad, jer sve što trebaš dobivaš na jednom mjestu. Malen je, reverzibilan i tri puta manji od standardnog USB-a, a omogućuje ti punjenje, brzi USB 3 prijenos podataka i videoizlaz.

Skandalozno tih
Svaki djelić novog MacBooka stvoren je za tihi rad i efikasnost. Ključ je u procesoru Intel Core M 5. generacije koji troši samo pet vata, a još učinkovitijim ga čini suradnja sa sustavom OS X Yosemite. Štoviše, procesor i OS X troše toliko malo energije da im ni ventilator više nije potreban. To znači da tvoj MacBook radi tiho kao bubica. Uz to, matična ploča s procesorom potpuno je redizajnirana kako bi svu snagu koja se očekuje od Maca smjestila u što manje prostora.

Skrojili smo bateriju za cijeli dan
Baterija prijenosnog računala mora trajati cijeli dan. Tu nema kompromisa, pa čak ni kad je u pitanju izuzetno kompaktno računalo kao što je novi MacBook. Njegova tanka silueta jednostavno je bila previše, odnosno premalo, za tradicionalne pravokutne baterije. Stoga smo razvili vlastitu, jedinstvenu tehnologiju baterija, posebno osmišljenu da iskoristi svaki milimetar dostupnog prostora. Rezultat je slojevita baterija, profila savršeno prilagođenog nevjerojatno tankom MacBooku. Neviđena baterija za neviđeno računalo.

OS X
OS X pokretačka je snaga svakog Maca. Izgrađen na čvrstim UNIX temeljima, osmišljen je da u potpunosti iskoristi sve mogućnosti hardvera, ostajući pritom jednako jednostavan za korištenje koliko i lijep. Njegovu čudesnu kolekciju aplikacija s guštom ćeš koristiti svakoga dana. A omogućit će da tvoj Mac i iOS uređaji sjajno surađuju.

Ugrađene aplikacije
Svaki Mac dolazi opremljen moćnim aplikacijama za produktivnost i kreativnost. Tu su, naravno, i sjajne aplikacije za surfanje, slanje mailova i poruka, organiziranje kalendara i sve druge svakodnevne zanimacije. Ima čak i aplikaciju za traženje novih aplikacija. Tvoj Mac nije samo moćan, on je i moćno opremljen.

OPCIJE
Boja
  • Space Gray
  • Gold
  • Silver
  • Rose Gold
Povezani proizvodi