Novosti

Nova generacija iPada Pro pogonjena M2 čipom


Apple je predstavio novi iPad Pro s M2 čipom, koji donosi ultimativnu kombinaciju prenosivosti, svestranosti i nevjerojatnih performansi. Novi iPad Pro ima Apple Pencil sljedeće razine i superbrzu bežičnu vezu, zajedno s najnaprednijim mobilnim zaslonom na svijetu, profesionalnim kamerama, Face ID-om, Thunderboltom i audio sustavom s četiri zvučnika. 

 
Revolucionarne performanse M2 čipa
M2 je početak Appleove sljedeće generacije čipova M-serije, donosi još više revolucionarnih performansi i mogućnosti za iPad Pro, s vodećom energetskom učinkovitošću u industriji, unificiranom memorijskom arhitekturom i prilagođenim tehnologijama.
M2 ima 8-jezgreni CPU — do 15 posto brži od M1 — s poboljšanjima u performansama i učinkovitosti jezgri, i 10-jezgreni GPU, pružajući do 35 posto brže grafičke performanse za najzahtjevnije korisnike. U kombinaciji s CPU-om i GPU-om, 16-jezgreni Neural Engine može obraditi 15,8 trilijuna operacija u sekundi — 40 posto više od M1 — što iPad Pro čini još moćnijim pri rješavanju zadataka strojnog učenja. Čip M2 također ima 100 GB/s objedinjene memorijske propusnosti — 50 posto više od M1 — i podržava do 16 GB brze objedinjene memorije, čineći višezadaćnost i rad s velikom imovinom još fluidnijim.
Apple Pencil
Pokretan sa novi iPad Pro i iPadOS 16, Apple Pencil (2. generacija) pruža potpuno novu dimenziju za interakciju korisnika sa svojim zaslonom. Apple Pencil sada se detektira do 12 mm iznad zaslona, omogućujući korisnicima da vide pregled svog znaka prije nego što ga naprave. Ovo također omogućuje korisnicima da skiciraju i ilustriraju s još većom preciznošću i čini sve što korisnici rade s Apple Pencil još lakšim. 
Superbrza bežična povezivost
Novi iPad Pro podržava najbrže Wi-Fi veze s podrškom za Wi-Fi 6E,3 tako da korisnici koji trebaju brze veze mogu svoje zahtjevne tijekove rada ponijeti svugdje sa sobom. Preuzimanja su do 2,4 Gb/s, 2x brže od prethodne generacije. Wi-Fi + Cellular modeli s 5G (sub-6GHz i mmWave4) sada podržavaju više 5G mreža diljem svijeta, tako da korisnici mogu pristupiti svojim datotekama, komunicirati s kolegama i sigurnosno kopirati svoje podatke u tren dok su u pokretu.
 
Proizvodi na akciji