Novosti

Novi redizajnirani iPad u četiri živopisne boje


Apple je predstavio novi iPad sa 10,9' Liquid Retina zaslonom a pokreće ga A14 Bionic čip, koji pruža još brže performanse s nevjerojatnom energetskom učinkovitošću za zahtjevne zadatke, a istovremeno pruža cjelodnevno trajanje baterije. Napredne kamere uključuju Ultra Wide 12MP prednju kameru smještenu uz vodoravni rub iPada za još bolje iskustvo video poziva i stražnju kameru od 12 MP za snimanje oštrih, živopisnih fotografija i 4K videa. USB-C priključak podržava širok raspon dodataka, Wi-Fi 6 donosi još brže veze, a mobilni modeli imaju superbrzi 5G tako da korisnici mogu ostati povezani dok su u pokretu. Dizajniran posebno za novi iPad, potpuno novi Magic Keyboard Folio nudi nevjerojatno iskustvo tipkanja, dodirnu pločicu koja može kliknuti bilo gdje i svestrani dvodijelni dizajn. Uz iPadOS 16 i podršku za Apple Pencil prve generacije, iPad korisnicima nudi više načina da budu kreativni i produktivni.

 

Liquid Retina
Zadivljujući 10,9' Liquid Retina zaslon proteže se do rubova, tako da korisnici imaju još više površine zaslona za aplikacije, igri i zabavu na iPadu — sve u gotovo istoj veličini kao prethodna generacija. Novi Liquid Retina zaslon pruža prekrasno vizualno iskustvo s rezolucijom od 2360x1640 piksela, gotovo 4 milijuna piksela, 500 nita svjetline i True Tone tehnologijom.

 

 

 

A14 Bionic

 

 

Snažni A14 Bionic čip pruža 20 posto bolje CPU i 10 posto bolje grafičke performase u odnosu na prethodnu generaciju. To čini novi iPad do 5x bržim od najprodavanijeg Android tableta, a za korisnike koji žele nadograditi uređaj kao što je iPad (7. generacija), vidjet će do 3x poboljšanje ukupne izvedbe s novim iPadom. 
Kamere 
Ultra Wide prednja kamera sa senzorom od 12 MP i vidnim poljem od 122 stupnja, koja se automatski pomiče i zumira kako bi korisnici bili u vidnom polju dok se kreću. Nadograđena široka stražnja kamera od 12 MP na iPadu snima fotografije visoke razlučivosti i 4K video s podrškom za usporeni snimak od 240 fps.
 
Audio
Dvostruki mikrofoni dizajnirani su za rad u skladu s kamerama, hvatajući zvuk s kamere koja se koristi i smanjujući pozadinsku buku. Novi pejzažni stereo zvučnici, u kombinaciji s većim zaslonom na iPadu, nude sjajno iskustvo gledanja videa.
 
USB-C, Wi-Fi 6 i 5G za brže povezivanje
USB-C priključak podržava širok raspon dodataka i brže punjenje kada se koristi s adapterima za punjenje veće snage.
S novom podrškom za Wi-Fi 6, veze su 30 posto brže na novom iPadu nego na prethodnoj generaciji. Mobilni modeli s 5G omogućuju iPadu postizanje brzina do 3,5 Gbps u idealnim uvjetima. 
Magic Keyboard Folio
Nova Magic Keyboard Folio, dizajnirana za novi iPad, pruža nevjerojatno iskustvo tipkanja s tipkama pune veličine, 1 mm hoda i osjećajem odziva. Po prvi put, iPad će imati tipkovnicu s velikim trackpadom i Multi-Touch geste. Novi red s funkcijama od 14 tipki omogućuje jednostavan pristup prečacima i svakodnevnim zadacima. Visoko konfigurabilan i svestran dvodijelni dizajn uključuje odvojivu tipkovnicu i zaštitni stražnji poklopac koji se magnetski pričvršćuje na iPad.
 
Proizvodi na akciji