Novosti

Predstavljeni iPhone SE i iPad Pro dijagonale 9,7"


 
 Na događaju koj se možda po posljednji put događa u Applevoj konferencijskoj dvorani Town Hall u Cupertinu s obzriom na preseljenje u Apple Campus 2, Apple je predstavio dugo očekivani iPhone dijagonale 4" iPhone SE, manji iPad Pro i razne druge novosti. Događaj je započeo podsjećanjem na 40. rođendan Applea koji će kompanija proslavila 1. travnja ove godine. 
Najavljena su poboljšanja za Apple TV koja će se moći dobiti preko besplatne softverske nadogradnje.
iPhone SE je predstavljen kao najjači 4-inčni mobitel ikad. Pokreće ga A9 procesor i dvostruko je brži od modela 5S. Međutim, izgledom je gotovo identičan. Dodane su nove boje i drugačije izrađeni pozadinski logotip, ali izvana, uređaj je većinom nepromijenjen. Kamera je značajno nadograđena, podržava 4K video i Live Photos. Unaprijeđene su i Wi-Fi i LTE mogućnosti povezivanja. Na tržišta 110 zemalja širom svijeta SE stiže krajem svibnja.
Besplatna nadogradanj iOS 9.3 donijet će poboljšanje aplikacija Notes, Health, News i ostalih, "noćnu smjenu" za bolji san, te bolju podršku za rad u obrazovnim institucijama.
Manji iPad Pro se ističe vrlo kvalitetnim zaslonom, koji koristi tehnologiju True Tone. Ona pomoću senzora očitava svjetlost iz okoliša i prilagođava prikaz na zaslonu trenutnom okruženju. Tu su i četiri zvučnika, te A9X procesor. Novi, manji iPad Pro ima i pripadajuću tipkovnicu, a podržava i digitalnu olovku Apple Pencil. Po prvi puta iPad će dolaziti i u rose gold boji a iPad Pro od 12,9 inča također će dobiti inačicu od 256 GB.