Novosti

AirPods - pametne slušalice bez žiceApple AirPods su bežične i pametne slušalice zahvaljujući W1 čipu i mnoštvu senzora koji se nalaze u slušalicama. W1 čip i ugrađeni senzori omogućavaju da se AirPods slušalice automatski povezuju s drugim Apple uređajima, poput Apple Watcha i iPhonea. Također ugrađeni senzori će bez problema prepoznati kada slušalice koristite, a kada ne, kao i da li koristite samo jednu od njih.

Osim za slušanje glazbe AirPods slušalice služe i za komunikaciju sa Siri (aktivira se dvostrukim dodirom slušalice) te za obavljanje telefonskih poziva. S jednim punjenjem baterija slušalice mogu ponuditi do pet sati slušanja glazbe, odnosno do dva sata telefoniranja.
 
Duža autonomija je moguća uz upotrebu Charging Casea, zaštitne kutijice koja služi za pospremanje slušalica te punjenje njihovih baterija. Charging Case u sebi ima dovoljno energije za omogućiti slušalicama do 24 sata rada. Apple posebno ističe kako će AirPods slušalice nakon 15-minutnog punjenja biti u stanju raditi naredna tri sata ako se koriste za slušanje glazbe, odnosno narednih sat vremena ako ih koriste za telefoniranje.

Dimenzije slušalica nisu prevelike –16,5 x 18,0 x 40,5 milimetara kao ni njihova težina –svaka po 4 grama. S druge strane Charging Case je nešto veći i teži te njegove dimenzije iznose 44,3 x 21,3 x 53,5 milimetara, a težina 38 grama.