MacBook Pro 
Dodir genijalnosti.

Brži je i snažniji nego prije, a ipak tanji i lakši. Odlikuje se svjetlinom i bojama dosad neviđenim na zaslonu Mac prijenosnika. S njim dolazi i Touch Bar — staklena Multi-Touch traka koja omogućuje nikad brži pristup bilo kojem alatu koji poželiš. Inovativan i kreativan, novi MacBook Pro stvoren je za sve koji vole stvarati.

Touch Bar i Touch ID
Revolucionarno nov način rada na Macu.

Funkcijske tipke koje su se dugo nalazile na vrhu tipkovnice sada zamjenjuje Touch Bar, mnogo svestranije i funkcionalnije rješenje. On se automatski mijenja na temelju onoga što radiš i pokazuje relevantne alate koje već znaš upotrebljavati — kontrole sustava, poput glasnoće i svjetline, interaktivne načine za prilagodbu i pregledavanje sadržaja, značajke inteligentnog tipkanja, kao što su emotikoni i prediktivni tekst te još mnogo toga. Na Macu je odsad dostupan i Touch ID koji ti omogućuje trenutno logiranje.

Performanse
Profesionalac za sve profesije.

Novi MacBook Pro podiže ljestvicu praktičnosti i snage jednog prijenosnog računala. Zahvaljujući najnaprednijoj grafici, moćnim performansama i vrhunskoj pohrani, sve svoje ideje ostvarit ćeš brže nego ikad prije.

Grafika koja će te natjerati da ne trepćeš.
15-inčni MacBook Pro u svakoj konfiguraciji dolazi s moćnom, odvojenom grafičkom karticom Radeon Pro. Proizvedena procesom od 14 nm, Radeon Pro grafika spoj je izvanredne snage i izuzetne energetske učinkovitosti. A sada se u najvišoj konfiguraciji standardno isporučuje 4 GB GDDR5 memorije, što ti pruža glatku izvedbu u stvarnom vremenu, za profesionalne zadatke poput renderiranja 3D naslova u aplikaciji Final Cut Pro X. Svaki 13-inčni model ima moćnu integriranu grafiku sa 64 MB ugrađenog DRAM-a, što ubrzava grafičke zadatke. To znači da ćeš imati više vremena za ono najvažnije — kreiranje fantastičnih stvari.

Brza SSD memorija. Stiže na sve strane.
MacBook Pro opremljen je munjevito brzim solid-state diskom sa sekvencijalnom brzinom čitanja do 3,2 GB/s. 15-inčni model dostupan je s SSD-om do 2 TB, što ti daje dovoljno prostora i za najveće projekte bez potrebe za priključivanjem dodatnog diska. A i memorija mu je izuzetno brza i energetski učinkovita. Sve to zajedno ubrzava podizanje sustava, omogućuje pokretanje većeg broja aplikacija i munjevito učitavanje golemih datoteka.

Procesori. Moćno rade. Moćno štede energiju.
S procesorima Intel Core sedme generacije i Turbo Boost frekvencijama do 4,1 GHz, MacBook Pro posjeduje fantastične performanse. Stoga na njemu možeš doista brzo raditi — čak i kad je riječ o profesionalnim zadacima poput renderiranja 3D modela ili kodiranja videozapisa. Prilikom izvršavanja manje zahtjevnih zadataka, npr. pregledavanja weba ili čitanja maila, on istovremeno štedi energiju. A 10-bitno HEVC hardversko ubrzanje isporučuje se kao standard u MacBooku Pro, što će ti dodatno koristiti pri kompresiji videozapisa od 4K i streamingu kakav donosi macOS High Sierra.

Baterija koja je cijeli dan otvorena za suradnju.
Novi MacBook Pro donosi veću snagu u manjem kućištu, ali to ne radi na račun baterije koja i dalje traje cijeli dan — do 10 sati na 13-inčnom modelu i 10 sati na 15-inčnom modelu. To znači da slobodno možeš gledati filmove, igrati igre i raditi gdje god se zatekneš.

Posebnu pažnju posvetili smo propuhu.
Što je prijenosno računalo tanje, to ima manje prostora za hlađenje. Zato je MacBook Pro prepun inovativnih rješenja za učinkovito eliminiranje topline pojačavanjem protoka zraka tijekom zahtjevnih zadataka poput montiranja videozapisa, igranja grafički zahtjevnih igara ili prijenosa golemih datoteka.

Retina zaslon
Najsvjetliji i najživopisniji zaslon na Mac prijenosnicima dosad.

MacBook Pro ima najbolji zaslon koji smo ikad napravili za jedan Mac prijenosnik. Sjajno LED pozadinsko osvjetljenje i visoki omjer kontrasta zaslužni su za tamnije crne i svjetlije bijele tonove. Veći otvor blende piksela i promjenjiva brzina osvježavanja čine ga izuzetno energetski učinkovitim. A uz to podržava široki spektar boja, što znači živopisnije zelene i crvene nijanse nego u sRGB paleti. Rezultat su slike vjernije stvarnosti te realistični, živopisni detalji iznimno važni za grafički dizajn, gradiranje boja i obradu slike.

Zvuk
Zvučnici koji govore sami za sebe. Na sav glas.

Uživaj u sjajno usklađenom hi-fi zvuku koji širokim dinamičkim rasponom, s više dubokih tonova za maksimalni volumen, slušanje podiže na novu razinu. Zvučnici su izravno povezani s napajanjem sustava, što omogućuje višu gornju granicu pojačavanja. S njima MacBook Pro postaje savršen izbor za miksanje pjesama u hodu, montiranje videa na terenu te uživanje u filmovima na putovanju.

Tipkovnica i trackpad
Veći trackpad i tipkovnica koja te još bolje sluša.

Novi MacBook Pro pravi je užitak za prste. Tipkovnica je redizajnirana i sada ima leptirni mehanizam druge generacije zahvaljujući kojem svaka tipka bolje reagira i ugodnija je za rad. I Force Touch trackpad se promijenio, narastao je i oslobodio dodatan prostor za geste i klikove.

Thunderbolt 3
Najsnažniji i najsvestraniji priključak dosad.

Thunderbolt 3 kombinira iznimno veliku propusnost sa svestranošću standardnog USB-C priključka. Rezultat je vrhunski univerzalni priključak koji integrira prijenos podataka, punjenje, video izlaz te propusnost od 40 Gb/s, dvostruko veću od propusnosti Thunderbolt 2 priključka. A za maksimalnu praktičnost, obje veličine MacBooka Pro dolaze s po dva takva priključka sa svake strane, a pomoću kabela ili adaptera bez problema možeš spojiti bilo koji uređaj. Thunderbolt 3 jednak je sa svih strana, pa će se savršeno prikopčati kako god ga okreneš.

macOS
Ono što Mac čini jedinstvenim.

macOS je pokretačka snaga svakog Maca. Osmišljen da izvuče maksimum iz hardvera tvog Maca, macOS je istovremeno i lijep i jednostavan za korištenje. Njegovu sjajnu kolekciju aplikacija s guštom ćeš koristiti svakoga dana, a tu je iCloud te ostale inovativne značajke uz koje će tvoj Mac, iOS uređaji i Apple Watch savršeno surađivati.

OPCIJE
Boja
  • Silver
  • Space Gray
Veličina zaslona
  • 13-inch
  • 15-inch
  • 13-inch with Touch Bar
  • 15-inch with Touch Bar
Povezani proizvodi